tarja omenainen vihreät Kuvakooste mökkijuhannuksesta Savonlinnassa

Lapset nukkuivat vielä, joten päätin käyttää aamun oman ajan katselemalla juhannuksena ottamiani valokuvia. Päätin näyttää niistä pienen osan teillekin. 
Meillä oli kyllä elämäni paras juhannus! Kokoonnuimme vanhempieni mökille Savonlinnaan: minä ja lapset, vanhempani ja heidän kaksi koiraansa sekä siskoni miehensä, kolmen tyttönsä ja koiransa kanssa. Joukosta puuttui vain A., joka vietti juhannuksen työmatkalla kaukana poissa. 

pirkka hasselpähkinä pikkuleivät

spezielle relativitätstheorie einfach erklärt zdf

Koska asumme kaikki kaukana toisistamme, näemme tällä kokoonpanolla aika harvoin. Kuusi 2-12-vuotiasta serkusta otti kaiken irti toistensa seurasta sekä mökkeilystä.  Oli ihan älyttömän ihanaa olla yhdessä pitkä viikonloppu. Juhannuksen helteinen sää kruunasi kaiken! Koska koko ajan paistoi aurinko, asuivat lapset järvessä. Uimme ja saunoimme tuntiakausia kaksi kertaa päivässä. Aavakin otti hurjan harppauksen eteenpäin uimaanoppimisessa. Ehkä se taito kohta löytyy! 
Mökkitunnelmaan kuuluu meikittömyys, takkuiset hiukset, mökkivaatteet, puskapissat, ulkona syöminen ja kaikki se ihana, mikä rentouttaa. Koska oli niin lämmin, viilettivät lapset koko päivän uikkareissa ja välillä mekoissa ilman pikkareitakin, jos ne nyt olivat sattuneet unohtumaan vaikka ulkohuussin lattialle. Ei sillä niin väliä! Mielestäni blogiin eivät kuulu uimapukukuvat tai kuvat, joissa ollaan täysin rennosti mökkifiiliksessä, joten parhaimmat ja rakkaimmat juhannuskuvat jäävät kotialbumeihin. Voin kuitenkin kuvailla jotain sanoin.

kuvasto hullut päivät 2018

savessa viihtyvät kasvit

1900-luvun alussa rakennetun saunamökin rappuset. Kuusi serkusta on saatu vaahtokarkkilahjonnalla rappusille rinta rinnan istumaan. Pienet ovat isojen sylissä. Kaikki katsovat kameraan ja kaikkia naurattaa, kun ukki kahlaa vaatteet päällä veteen saadakseen täydellisen kuvan, joka teetetään mökin seinälle. Kuva onnistuu täydellisesti! Nyt he ovat 2-12-vuotiaita, ihan kohta jo 12-22-vuotiaita. Nämä hetket täytyy tallentaa! 

ramiz dayı ezel şiir

strålning mobiltelefon skydd

omakotitalo järven rannalla

arı polen yararları

Vilkutamme ohi menevälle Punkaharju-laivalle. Kaksivuotias on juuri avannut sanaisen arkkunsa ja sanoo sylissäni hiljaa: ”Ei kukaan vilkuta täällä laivassa”. Ei niin, on se kumma. Mökillä kuuluu vilkuttaa ohi meneville höyrylaivoille, sen perinteen hänkin oppii. Paavo-koira hyppii vedessä ja yrittää saada aaltoja kiinni.
Koululaiset nukkuvat teltassa, jonne haluavat mennä jo aikaisin illalla lukemaan 1980-luvun kellastuneita Aku Ankkoja, joita on mökin lasiverannalla vanhassa, ruskeassa matkalaukussa. Aku Ankat luetaan läpi joka kesä. 

pyydä tarjous in english

wspaniałe stulecie nowe odcinki 2016

käyttäytymistieteellinen tiedekunta valinnat

rengasmyynti lähdesmäki kauhajoki

verkkojen laskeminen jään alle

gísli súrsson persónur

Kannetaan järvestä vesi saunaan, josta kannetaan kuuma vesi mökin terassille, jossa on tiskauspaikka. Ulkona tiskaaminen on eksoottista, mutta myös kovaa työtä. Astiamäärästä näkee onnellisuuden määrän: meitä on paljon. 
Keltainen vesilelu, joka kantaa kaksi aikuista, on suuri aarteemme. Kesällä 1987 ostettu lelu on yhä alkuperäisissä ilmoissa. Kun sukulaismies saapuu vierailulle, hän vetää kilpaveneensä perässä koululaisia sillä hurjaa kyytiä. Paras kesämuisto! 
Joka kerta mökillä käydessä näkyy pari rantakäärmettä. Tiedämme missä ne ovat, joten sinne kurkistaminen on kuin vuoristorataan jonottamista. Ei uskaltaisi, mutta kuitenkin on pakko.  Iljettäviä ja inhottavia, mutta täällä nekin asuvat. Rauhoitettujakin mokomat!

mitä tarvitaan geokätköilyyn

tallennukset ei näy

romanttisen illan järjestäminen

Paistetaan vaahtokarkkeja ja makkaraa, grillataan lihaa ja kalaa, syödään uusia perunoita ja raikkaita salaatteja. Jaetaan karkkipussi kuudelle lapselle ja yllätetään heidät, kun kätköistä löytyykin sipsipussi. Kukaan ei käy enää kaupassa, mutta mummi ja ukki ovat varanneet vaikka mitä herkkua. Skoolataan kesälle ja mummin ja ukin hääpäivälle numero 39 ja Henrikin syntymäpäivälle numero 10. Kaasu-uunissa tehty syntymäpäiväkakku on juuri sellainen, kuin mökillä kuuluu ollakin: täynnä rakkautta, mutta ei sellainen sliipattu ja salonkikelpoinen vaan mökkikelpoinen. 

zyskowicz hyvät ja huonot uutiset

actor rodrigo muñoz casado con

fossila bränslen nackdelar

lasinen sohvapöytä pyörillä

Illalla, kun lapset ovat menneet nukkumaan, katsomme yöttömän yön aurinkoa ja läpsimme itikoita. Täydellinen juhannus. Maailman rakkain perhe. Maailman rakkain mökki. Kiitos mummi ja ukki, että pidätte huolta ainoasta elämässäni lapsuudesta asti pysyneestä rakennuksesta ja maisemasta, joka ei ole vuosien varrella vaihtunut. Mökki on paikka, josta tietää ja tuntee jokainen juuren ja kiven ja jonne voi viiden maakunnan ja yhdeksän paikkakunnan jälkeen aina palata, vuodesta toiseen.

omien osakkeiden hankkiminen yhtiökokous

pohjois savon ulosotto myytävät kohteet

yksityinen hammaslääkäri rovaniemi hinnat

kevätloma 2018 kuopio

dünyanın sonu izle fragman

Kommentit

raising the bar näyttelijät 2 kommenttia

ars häme taidelainaamo Kiitos! Harmi, että en voi enkä halua näyttää niitä ihanimpia hymyjä lasten uidessa. Olisi kiva jakaa ne kaikille, mutta en kuitenkaan 🙂

sohva jäte pori Niin ihana juhannus ja mökki tunnelma välittyi kuvista! Mökkeily on kyllä kesällä parasta!

risteilyt tukholmaan jyväskylästä

argentiinalainen tango kesäleiri hyuga düsseldorf reservierung Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty deutscher schäferhund gerader rücken *

hodarin syönnin mm

von mises jännitys

zalando robe de soirée chi chi london

tuetut lomat eläkeläisille 2016

sabes hablar español traduccion en ingles

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä