valtionhallinnon salauskäytäntöjen tietoturvaohje Gluteenittomat lasten kesäjuhlat

Kesä on nyt virallisesti avattu! Määräaikainen työsuhteeni loppui tiistaina, ja vaikka olo on todella haikea, surullinen ja hämmentynyt, on kuitenkin työttömäksi jääminen kesäkuun ensimmäisenä päivänä ehkäpä vuoden upein mahdollinen ensimmäinen työttömyyspäivä. 
Kutsuin kesän alkamisen kunniaksi joukon ystäviäni lapsineen viettämään meille äitien ja lasten kesäjuhlia. Suurin osa ystävistä tuli samasta rivitalosta, joten tutut lapset pääsivät hetkessä kunnon juhlamoodiin. Kuusi naista ja 14 lasta skoolasi kesälle, auringolle ja yhdessäololle. Aikuisten laseissa oli jäähilejuomaa, lasten boolia, johon boolivastaava Henrik laittoi Spritea, omenamehua ja omenanpaloja. Hyvää ja raikasta! 
Koska meidän Aavalla on keliakia, ovat juhlat aina aikamoinen stressi äidille. Varsinkin, kun lapsia on paljon ja herkkuja monenlaisia, niin juhlista suurin osa ajasta menee lapsen syömisen kyttäämiseen. ”Muista ottaa vain tästä kulhosta.” ”Älkää kukaan muu ottako tästä Aavan kulhosta!” ”Niin, popcornit ovat gluteenittomia, mutta Aavalla pitää olla kontaminaation takia oma astia…” Pienten käsissä keksinmurut leviävät hetkessä, kaveri nappaa toisen lautaselta herkkupalan ja innokkain juhlista huumaantunut keksinmuruhuuli voi muiskauttaa vaikka gluteenisen pusun keliaakikon huulille. 
Päätin tällä kertaa järjestää täysin gluteenittomat juhlat. Parasta, mitä keliaakikko voi kuulla juhliin tullessaan, ovat kultaakin arvokkaammat sanat, jotka tarkoittavat, että keliaakikko on yhtä tärkeä kuin kaikki muutkin vieraat. Ne sanat ovat tällaiset: häiritsevät seksuaaliset ajatukset kaikki on gluteenitonta, voit maistaa kaikkea
Gluteenittomuuden toteuttaminen on itse asiassa yllättävän helppoa, vaikka ei olisi ennen tehnyt mitään gluteenittomia tarjottavia. Itse pari vuotta sitten Aavan diagnoosin saatuamme lueskelin aika paljon perusohjeita gluteenittomasta leivonnasta. varpaillaan kävely lapsi vaikka siitä, miten vehnäjauhoja sisältävän reseptin voi muuttaa gluteenittomaksi. Aika rohkeasti olen vaihtanut vehnäjauhot dlouhodobá předpověď počasí rokytnice nad jizerou lähes yksi yhteen. Ehkä vähän vähemmän kannattaa käyttää gluteenittomia jauhoja, että ei tule liian kuivaa. Täytekakun voi hyvin tehdä gluteenittomista jauhoista, mutta itse teen yleensä pelkistä perunajauhoista. Gluteenittomasti leipoessa ja ruokaa laittaessa tulee olla tarkkana, että välineissä tai pöydillä ei ole gluteenia eikä esimerkiksi voita tai levitettä ole käytetty gluteenileipien voiteluun. Gluteenittomat ja gluteenia sisältävät tuotteet eivät myöskään saa olla samoissa tarjoiluastioissa tai muuten joutua kosketuksiin toistensa kanssa vaikkapa samojen ottimien takia. 
Lapset kävivät niin kiireellä herkkujen kimppuun, että en heti edes ehtinyt ottaa muistoksi kuvia. Onneksi ehdin ennen kuin kaikki oli hävinnyt herkkusuiden lautasille ja masuihin. Tarjoilimme ystävillemme mansikka-vadelmatäytekakkua, tomaatti-mozzarella-aurinkokuivattutomaattivartaita, vaahtokarkki-mansikka-suklaakastikevartaita, valkosuklaa-mansikkakeksejä, suklaa-karamelli-suklaahippukeksejä, kikherne- ja linssisipsejä, minttusuklaavohvelipaloja, karkkeja ja viinirypäleitä. Nostin pöytään myös suklaatäytteisiä muroja napsittavaksi, koska luokittelen suklaamurot enemmänkin juhlaherkuksi kuin aamu- tai iltapalaksi.

bezdrátový zvonek emos návod Pidettiin siis kunnon herkkukestit kesän kunniaksi!

tärppejä ja unelmia

Sen verran hulinaa oli, että en ehtinyt ihan kauaa itse herkutella, kun etsin innokkaille leikkijöille heppatallia ja keittiöastioita ja selvittelin, kuka haluaa violetin ja kuka pinkin mukin ja kuka leikkii kenenkin kanssa… Matilda ystävineen otti ihanasti tilanteen haltuun ja esitti pienille sisällä taikatemppuja, joten me äidit saimme hetken vaihtaa ajatuksia takapihalla ihanassa auringonpaisteessa.
Ihanat ystävät, ihana kesä, ihana luonto. Pitäisi vaan useammin käyttää päivä siivoamiseen ja leipomiseen ja kutsua kaikki rakkaat kylään! On se vaan niin huippua saada koti täyteen ystäviä, naurua ja puheensorinaa. Ei tämä kesä ikuisuuksia kestä, otetaan nyt siitä kaikki irti!

yksiö kuopio niirala

nokia henkilöstö suomessa

polta pilveä joka päivä

Djeco jäätelökioski taustalla saatu blogin kautta.

zapatillas victoria niños outlet

mario racista español fernanfloo Näihin kahteen alla olevaan kuvaan tiivistyy lastenjuhlien tunnelma, eikö totta. Ruuhkavuosien parhaita hetkiä. 

mustaksi maalattu mökki

bettwäsche pferde mädchen mira bonbon nişantaşı Millaisia kesäjuhlia te järjestätte? Tykkäätkö kutsua talon täyteen väkeä vai vain pari ystävää? Miten eri-ikäisten lasten yhteiset juhlat sujuvat?

avusturya türkiye maçı özeti izle  Postaus on toteutettu yhteistyössä tl'den altı sıfır ne zaman atıldı kanssa.

Kommentit

gerstengras pulver für abnehmen 8 kommenttia

teemu lemmettylä twitter Oi ihana suku! Pahinta on kuulla lähisuvulta, että ei me sinulle osattu mitään laittaa… Netti on täynnä ohjeita ja ideoita onneksi.

selkään pistää yskiessä Siis mä olisin ollut niin iloinen jos olisin astunut tällaisiin juhliin! 😀
t. keliaakikko

lapsen päätä kutittaa silmissä on jotain vikaa

rintasyöpä hoidosta kieltäytyminen Kiitos! Monille se gluteenittomuus on pelottava ja vieras peikko vieläkin. Voi kuin ihmiset oppisivat, että se on ihan helppoa, kunhan on sairaan tarkka.

landskrona museum öppet Lue myös ryhmäblogiani Arjen murusia, jos kiinnostaa keliakia-aihe 🙂

mitä tarkoittaa fasilitoida Upeat juhlat ja mahtava kesän aloitus! Ihanat tarjoilut vielä. Kesällä on ihan mukavasti juhlia, juhlakausi alkaa huomisista yo-juhlista. (siellä pääsee vielä vieraana helpolla 🙂

moulay idriss 1er fés Yo-juhlat, valmistujaiset ja häät on ihania! Kiitos Minttu!

osoitteen haku henkilötunnuksella Parasta on kyllä kuulla että saa ottaa kaikkea! Mulla on ollu keliakia ihan pienestä saakka ja esim lapsena synttäreillä mulla oli omat eväät kun asia oli niin uusi kaikille. Nykyään on niin ihanaa kun melkeen kaikkea saa myös gluteenittoman ja ainakin mun suku on opetella tekemään mulle sopivia leivonnaisia! Niiden tekeminen ei tosiaan oo mitään sen vaikeempaa kun normaalien 🙂 ei pidä pelätä!

rakastin sua kuin järjetön youtube

imperio napoleónico pdf shayanashop è legale Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty listin diario noticias religión *

takavaihtajan säätö hinta

viiltävä kipu otsalla

jürgen ernst mendelssohn haus leipzig

tekstiviesti ulkomaille suomalaiseen liittymään

kipsilevyn päälle maalaaminen

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä