hennigsdorf krankenhaus gynäkologie Näe itsesi niin kuin muut sinut näkevät!

”En voi lähteä, koska minulla ei ole mitään hyviä vaatteita.” ”Et ota minusta kuvaa, näytän ihan kauhealta kuvissa! Laita pois se kamera!” ”En minä halua lähteä teidän kanssa, koska te kaikki muut olette niin kauniita / laihoja / nuoria!”
Kuulostaako tutulta? Oletko kuullut tällaista lähiaikoina ystäväsi suusta? Oletko itse sanonut tai ajatellut tällaista?
Ehkä olet. Me suomalaiset olemme aika usein epävarmoja ulkonäkömme, luonteemme tai jonkin muun usein vain omassa päässä olevan asian vuoksi. Mietimme kelpaammeko ja pärjäämmekö. Tarkkailemme mieluummin sivusta. 

 

Verkostotreffit kuin fanitapaaminen

Kaksplussan verkostobloggaajat tapasivat viime viikon lauantaina Helsingissä hengittäminen tuntuu raskaalta. Tapasin muut 18 bloggaajaa ensimmäistä kertaa. Olin lukenut monen blogia, joten tuntui, kuin olisin ollut fanitapaamisessa. Oli kivaa nähdä heidät livenä. 
Olen lukenut esimerkiksi Heidin kaularangan välilevyn pullistuma ja päänsärky -blogia. Heidillä oli ihanan pirteät pinkit hiukset ja samansävyiset vaatteet. Ajattelin, että on upeaa, että ihminen osaa käyttää värejä, kun itse olen aina samansävyinen kuin rusakko, metsähiiri tai seepra. Heidi oli iloisen ja kirkkaan värinen! 
Olen seurannut myös Miian lantos mihály focista -blogia ja ihastellut hänen upeita kuviaan sekä blogin että Instagramin puolella. Miian odotusta on ollut kiva seurata. Miia oli ihan yhtä upea ja iloinen kuin blogissakin, joten mielikuva vastasi. 

 

Epävarmuus estää

Seuraan, miten muut julkaisevat rohkeasti kuvia ja tekstejä elämästään. Saan lukea ihania kertomuksia arjesta, asuista ja lapsista. Minä sen sijaan olen arka ja epävarma. Alussa en julkaissut yhtäkään kuvaa itsestäni, koska ajattelin, että ei kukaan halua nähdä minun kuviani. Epävarmuus huonosta ihostani ja silmäpusseistani estää minua julkaisemasta kuviani. Hyvähän se on noilla muilla, nuorilla ja näteillä! 
Tapaamisen jälkeen eteeni tulivat Heidin ja Miian tekstit. Heidin kirjoitti nokia lumia 800 läheisyysanturi -postauksessa, että itsensä esittely jännitti ja tuntui, että ei ollut sopivia vaatteita. Heidi pyyteli anteeksi asuaan ja itseään sekä kertoi paniikista, jonka tapaaminen etukäteen toi. 
Miia kirjoitti auto osiguranje izračun bih -postauksessa, että oli tapaamisessa hiljainen ja että päivä isossa joukossa kävi voimille. Hän kertoi mieluiten tarkkailevansa, mutta että introvertilla kaikki on kuitenkin ok, vaikka olisikin hiljaisempi. ”Silloin kun puhun, puhun asiaa, ja saatan paljastaa paljonkin itsestäni kerralla.forever parrucchieri via nicolò dall'arca bologna Kuuntelen muiden juttuja mielelläni ja muodostan sitä kautta muista kuvan mieleeni.lähitapiola matkavakuutus silmälasit Mutta en juurikaan huutele väliin muiden keskustellessa, olen ehkä harkitseva ja hidas puheessani.”
Heidi ja Miia, en huomannut mitään erikoista. Huomasin, että olette ihania ja haluaisin tutustua teihin. Ehkä monella muullakin meni muiden esittely vähän ohi omaa esittelyvuoroaan odottaessa, eikä moni muukaan ollut koko ajan äänessä. 
Itse olisin toivonut, että tapaamisessa olisi ollut sama tunnelma mikä oli Kaisaniemen jatkoilla. Istuimme ringissä ja juttelimme niin, että kaikki olivat yhdessä eikä pienemmissä porukoissa. Olisin halunnut kuulla kaikista enemmän! Toisaalta taas monille sopi saaristolaisleipä lohi tuorejuusto loungen tilan tunnelma, kun juttelimme pienemmissä porukoissa. 
Hyvä havainto on huomata, että me ihmiset olemme kaikki erilaisia. Siinä missä yksi haluaa paikan tilan keskeltä, on toiselle se kauimmainen nurkka paras. 

Näe itsesi niin kuin muut sinut näkevät

Usein kun jälkikäteen mietin, miltä joku juuri  tapaamani ihminen näytti, en muista. En muista asua, en henkilön kokoa, en kampausta enkä meikkiä. En muista oliko hänellä silmälasit tai huono iho. 
Muistan millainen hän oli. Hymy jää paremmin mieleen kuin kaunis asu. Toisten huomioiminen jää paremmin mieleen kuin se, millaiset hampaat henkilöllä on. 
Onhan se totta, että sosiaalinen ja äänekäs täyttää tilan paremmin kuin hiljainen ja tarkkaileva. Jos tarkkailun tekee kuitenkin läsnäollen, tulee tarkkailevakin huomattua. Sitä paitsi, kun harkitseva ja pohtiva avaa suunsa, on asia ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. 
saunaan pesemättä hiuksia Voi kunpa jokainen näkisi itsensä niin kuin muut hänet näkevät! Ystävät eivät huomaa toistensa takapuolen kokoa, silmäpusseja ja roikkuvia rintoja. Sitä paitsi toisen silmissä et kuitenkaan ole ruma, kauhea tai lihava, vaan oikeasti olet ihan ok. Peili on kovempi tuomari kuin Jone Idolssissa.
Ystävät näkevät ihmisen, joka on valmis tekemään ystäviensä puolesta mitä vain vaikka keskellä yötä. Ystävän, joka on ihan oikeasti kaunis, vaikka tämä sanoisi mitä. Ystävän, joka on iloinen ja jolla on tarkkaavaiset ja lempeät silmät.
Valokuvan voimaannuttamisesta en tiedä, koska kuva jos mikä tuo esille uurteet ja epätäydellisyydet. Me kuitenkin muutumme koko ajan. Jos et anna minun ottaa sinusta yhtään kuvaa muistoksi, jää paljon muistoja saamatta. Jälkikäteen näemme kuvasta hymymme, ihanan tilanteen ja sen, että ”voi ei, miten nuorilta me tuossa näytetään!” 
Muistatko sen illan, kun lähdettiin vain istumaan rantaan lasten jäätyä isiensä kanssa nukkumaan? Ihmettelimme, miksi emme tee sitä useammin. 
Laita kenkäsi tähän minun kenkieni viereen. Otetaan kengistä kuva ja sitten otetaan selfie, ihan vain meille muistoksi.

Kirjoittava ihminen

Aika moni kirjoittaja pystyy ilmaisemaan itseään paremmin kirjoittaen kuin puhuen. Siinä ei ole mitään vikaa. Kun on kirjoittamisen lahja, sitä täytyy käyttää. Ei kannata unohtaa vanhaa kunnon etanapostia: kirjeessä sanottavamme kuullaan sataprosenttisesti. 
Olen usein miettinyt, että jos sairastuisin, kirjoittaisin pitkät kirjeet vanhemmilleni, siskolleni, miehelleni, lapsilleni ja ystävilleni. Kertoisin, miten rakkaita he ovat, mitä olen heiltä oppinut ja mitä heissä erityisesti arvostan. Kirjoittaen saisin kaiken varmasti sanottua, ja kirjettä voisi lukea aina vain uudestaan. 
Sellaiset kirjeet voisi kirjoittaa vaikka tänään ja laittaa ne heti postilaatikkoon. Voisi kertoa ystäville, millaisena heidät näkee: ihanina.

Kommentit

iphone 5s näytön vaihto kuopio 14 kommenttia

kertyykö lomaa hoitovapaan aikana Oi kiitos Minna! Hauskaa, että olet löytänyt blogini!

käännösohjelma italia suomi Kiitos kauniista sanoistasi! 🙂 Ei introverttiudessa ole tosiaan mitään vikaa, enkä koe itsessäni olevan mitään vikaa siinä asiassa 🙂 Monesti ne on juuri ne muut, jotka luulevat, että jotain on huonosti, kun joku on hiljaisempi kuin muut 🙂 Siksi kirjoitin siitä asiasta – tiedän monia muitakin joita harmittaa, kun luullaan ujoksi tai luullaan, että jokin on huonosti, jos joku on hiljaa 🙂 Meillä introverteilla pitäisi olla päällä paita jossa lukisi "MULLA ON KAIKKI HYVIN; KIITOS 😀 "

seurasaari kesätyö 2015 Hyvä, että kirjoitit, tärkeä aihe! Minä on nuorempana puheliaampi kuin nykyään. On parempi hetken tarkkailla ensin.

ravintolat pitäjänmäki helsinki Ihana teksti, vau!

mikołaj roznerski z żona Kiitos Elsa!

jalkaterän luut suomeksi ja latinaksi Tosi hieno postaus. Ja tärkeä aihe. Itse olen kuulemma introvertti, jolla on kehittyneet sosiaaliset taidot. Kuulostaa vähän hassulle yhdistelmälle. Minusta ei varmasti saa ujoa tai vetäytyvää vaikutelmaa kovinkaan moni. Mutta se oma sisäinen ääni on tietysti ihan eri juttu. Minäkin jännitän kovasti ja olen arka, mutta olen oppinut voittamaan itseni. Ja on todella hyvä laittaa itseään tilanteisiin missä joutuu hieman testiin. On kiva huomata miten sitä kuitenkin usein selviää ihan hienosti.

raisa räisänen 2015 Totta, moni ammattikin vaatii tiettyä opeteltua sosiaalisuutta. Sain susta kyllä reippaan kuvan 🙂

ikea teppich weiß gewebt Kiitos paljon sanoistasi <3 oli kauniisti kirjoitettu, tuli hyvä mieli. Harvemmin kuulee kehuja keltään. 🙁 oli tosi mahtava nähdä suakin ❤

rikaste människorna i världen 2015 Tosi hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta!

kivitalon sisäseinien tasoitus hinta Ohana kirjoitus! Oli mahtava tavata!

keskuskaupungin ja kehyskunnan jännitteiset kytkennät Oli kyllä kiva tavata!

nilson shoes uppsala öppettider Olen nyt parina päivänä lueskellut blogiasi. Kiva blogi jään seuraamaan. Ja viisaita sanoja tässä kirjoituksessa.

akne tedavisinde bitkisel çözüm

cinecitta nürnberg preise trzeba marzyć wiersze Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty suomipop jyväskylä vip *

polkupyörän osat turku

exner petguard vögel erfahrung

liselere nakil nasıl olacak

yaşar kurt samistal yaylası indir dur

vilken åldersgräns är det på instagram

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä