kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte Näe itsesi niin kuin muut sinut näkevät!

”En voi lähteä, koska minulla ei ole mitään hyviä vaatteita.” ”Et ota minusta kuvaa, näytän ihan kauhealta kuvissa! Laita pois se kamera!” ”En minä halua lähteä teidän kanssa, koska te kaikki muut olette niin kauniita / laihoja / nuoria!”
Kuulostaako tutulta? Oletko kuullut tällaista lähiaikoina ystäväsi suusta? Oletko itse sanonut tai ajatellut tällaista?
Ehkä olet. Me suomalaiset olemme aika usein epävarmoja ulkonäkömme, luonteemme tai jonkin muun usein vain omassa päässä olevan asian vuoksi. Mietimme kelpaammeko ja pärjäämmekö. Tarkkailemme mieluummin sivusta. 

 

Verkostotreffit kuin fanitapaaminen

Kaksplussan verkostobloggaajat tapasivat viime viikon lauantaina Helsingissä lantos mihály focista. Tapasin muut 18 bloggaajaa ensimmäistä kertaa. Olin lukenut monen blogia, joten tuntui, kuin olisin ollut fanitapaamisessa. Oli kivaa nähdä heidät livenä. 
Olen lukenut esimerkiksi Heidin nokia lumia 800 läheisyysanturi -blogia. Heidillä oli ihanan pirteät pinkit hiukset ja samansävyiset vaatteet. Ajattelin, että on upeaa, että ihminen osaa käyttää värejä, kun itse olen aina samansävyinen kuin rusakko, metsähiiri tai seepra. Heidi oli iloisen ja kirkkaan värinen! 
Olen seurannut myös Miian auto osiguranje izračun bih -blogia ja ihastellut hänen upeita kuviaan sekä blogin että Instagramin puolella. Miian odotusta on ollut kiva seurata. Miia oli ihan yhtä upea ja iloinen kuin blogissakin, joten mielikuva vastasi. 

 

Epävarmuus estää

Seuraan, miten muut julkaisevat rohkeasti kuvia ja tekstejä elämästään. Saan lukea ihania kertomuksia arjesta, asuista ja lapsista. Minä sen sijaan olen arka ja epävarma. Alussa en julkaissut yhtäkään kuvaa itsestäni, koska ajattelin, että ei kukaan halua nähdä minun kuviani. Epävarmuus huonosta ihostani ja silmäpusseistani estää minua julkaisemasta kuviani. Hyvähän se on noilla muilla, nuorilla ja näteillä! 
Tapaamisen jälkeen eteeni tulivat Heidin ja Miian tekstit. Heidin kirjoitti forever parrucchieri via nicolò dall'arca bologna -postauksessa, että itsensä esittely jännitti ja tuntui, että ei ollut sopivia vaatteita. Heidi pyyteli anteeksi asuaan ja itseään sekä kertoi paniikista, jonka tapaaminen etukäteen toi. 
Miia kirjoitti lähitapiola matkavakuutus silmälasit -postauksessa, että oli tapaamisessa hiljainen ja että päivä isossa joukossa kävi voimille. Hän kertoi mieluiten tarkkailevansa, mutta että introvertilla kaikki on kuitenkin ok, vaikka olisikin hiljaisempi. ”Silloin kun puhun, puhun asiaa, ja saatan paljastaa paljonkin itsestäni kerralla.saaristolaisleipä lohi tuorejuusto Kuuntelen muiden juttuja mielelläni ja muodostan sitä kautta muista kuvan mieleeni.saunaan pesemättä hiuksia Mutta en juurikaan huutele väliin muiden keskustellessa, olen ehkä harkitseva ja hidas puheessani.”
Heidi ja Miia, en huomannut mitään erikoista. Huomasin, että olette ihania ja haluaisin tutustua teihin. Ehkä monella muullakin meni muiden esittely vähän ohi omaa esittelyvuoroaan odottaessa, eikä moni muukaan ollut koko ajan äänessä. 
Itse olisin toivonut, että tapaamisessa olisi ollut sama tunnelma mikä oli Kaisaniemen jatkoilla. Istuimme ringissä ja juttelimme niin, että kaikki olivat yhdessä eikä pienemmissä porukoissa. Olisin halunnut kuulla kaikista enemmän! Toisaalta taas monille sopi miehiin kohdistuva seksuaalinen häirintä loungen tilan tunnelma, kun juttelimme pienemmissä porukoissa. 
Hyvä havainto on huomata, että me ihmiset olemme kaikki erilaisia. Siinä missä yksi haluaa paikan tilan keskeltä, on toiselle se kauimmainen nurkka paras. 

Näe itsesi niin kuin muut sinut näkevät

Usein kun jälkikäteen mietin, miltä joku juuri  tapaamani ihminen näytti, en muista. En muista asua, en henkilön kokoa, en kampausta enkä meikkiä. En muista oliko hänellä silmälasit tai huono iho. 
Muistan millainen hän oli. Hymy jää paremmin mieleen kuin kaunis asu. Toisten huomioiminen jää paremmin mieleen kuin se, millaiset hampaat henkilöllä on. 
Onhan se totta, että sosiaalinen ja äänekäs täyttää tilan paremmin kuin hiljainen ja tarkkaileva. Jos tarkkailun tekee kuitenkin läsnäollen, tulee tarkkailevakin huomattua. Sitä paitsi, kun harkitseva ja pohtiva avaa suunsa, on asia ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. 
kiersten white endlessly español Voi kunpa jokainen näkisi itsensä niin kuin muut hänet näkevät! Ystävät eivät huomaa toistensa takapuolen kokoa, silmäpusseja ja roikkuvia rintoja. Sitä paitsi toisen silmissä et kuitenkaan ole ruma, kauhea tai lihava, vaan oikeasti olet ihan ok. Peili on kovempi tuomari kuin Jone Idolssissa.
Ystävät näkevät ihmisen, joka on valmis tekemään ystäviensä puolesta mitä vain vaikka keskellä yötä. Ystävän, joka on ihan oikeasti kaunis, vaikka tämä sanoisi mitä. Ystävän, joka on iloinen ja jolla on tarkkaavaiset ja lempeät silmät.
Valokuvan voimaannuttamisesta en tiedä, koska kuva jos mikä tuo esille uurteet ja epätäydellisyydet. Me kuitenkin muutumme koko ajan. Jos et anna minun ottaa sinusta yhtään kuvaa muistoksi, jää paljon muistoja saamatta. Jälkikäteen näemme kuvasta hymymme, ihanan tilanteen ja sen, että ”voi ei, miten nuorilta me tuossa näytetään!” 
Muistatko sen illan, kun lähdettiin vain istumaan rantaan lasten jäätyä isiensä kanssa nukkumaan? Ihmettelimme, miksi emme tee sitä useammin. 
Laita kenkäsi tähän minun kenkieni viereen. Otetaan kengistä kuva ja sitten otetaan selfie, ihan vain meille muistoksi.

Kirjoittava ihminen

Aika moni kirjoittaja pystyy ilmaisemaan itseään paremmin kirjoittaen kuin puhuen. Siinä ei ole mitään vikaa. Kun on kirjoittamisen lahja, sitä täytyy käyttää. Ei kannata unohtaa vanhaa kunnon etanapostia: kirjeessä sanottavamme kuullaan sataprosenttisesti. 
Olen usein miettinyt, että jos sairastuisin, kirjoittaisin pitkät kirjeet vanhemmilleni, siskolleni, miehelleni, lapsilleni ja ystävilleni. Kertoisin, miten rakkaita he ovat, mitä olen heiltä oppinut ja mitä heissä erityisesti arvostan. Kirjoittaen saisin kaiken varmasti sanottua, ja kirjettä voisi lukea aina vain uudestaan. 
Sellaiset kirjeet voisi kirjoittaa vaikka tänään ja laittaa ne heti postilaatikkoon. Voisi kertoa ystäville, millaisena heidät näkee: ihanina.

Kommentit

straßenverkehrsamt berlin mitte 14 kommenttia

20 min liikuntaa päivässä Oi kiitos Minna! Hauskaa, että olet löytänyt blogini!

hotel tambaqui praia em maceio é bom Kiitos kauniista sanoistasi! 🙂 Ei introverttiudessa ole tosiaan mitään vikaa, enkä koe itsessäni olevan mitään vikaa siinä asiassa 🙂 Monesti ne on juuri ne muut, jotka luulevat, että jotain on huonosti, kun joku on hiljaisempi kuin muut 🙂 Siksi kirjoitin siitä asiasta – tiedän monia muitakin joita harmittaa, kun luullaan ujoksi tai luullaan, että jokin on huonosti, jos joku on hiljaa 🙂 Meillä introverteilla pitäisi olla päällä paita jossa lukisi "MULLA ON KAIKKI HYVIN; KIITOS 😀 "

vauva nukkuu päivällä mutta ei yöllä Hyvä, että kirjoitit, tärkeä aihe! Minä on nuorempana puheliaampi kuin nykyään. On parempi hetken tarkkailla ensin.

suvi teräsniska tähti tähdistä kirkkain lyrics Tosi hieno postaus. Ja tärkeä aihe. Itse olen kuulemma introvertti, jolla on kehittyneet sosiaaliset taidot. Kuulostaa vähän hassulle yhdistelmälle. Minusta ei varmasti saa ujoa tai vetäytyvää vaikutelmaa kovinkaan moni. Mutta se oma sisäinen ääni on tietysti ihan eri juttu. Minäkin jännitän kovasti ja olen arka, mutta olen oppinut voittamaan itseni. Ja on todella hyvä laittaa itseään tilanteisiin missä joutuu hieman testiin. On kiva huomata miten sitä kuitenkin usein selviää ihan hienosti.

candyking avoimet työpaikat Totta, moni ammattikin vaatii tiettyä opeteltua sosiaalisuutta. Sain susta kyllä reippaan kuvan 🙂

kilpiäinen poliisien maja Kiitos paljon sanoistasi <3 oli kauniisti kirjoitettu, tuli hyvä mieli. Harvemmin kuulee kehuja keltään. 🙁 oli tosi mahtava nähdä suakin ❤

toissijaiseen lähteeseen viittaaminen Kiitos Heidi!

virkattu parisängyn peitto ohje Tosi hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta!

mölltaler gletscherbahn innerfragant 46 9831 flattach австрия Kiitos Ulla!

ympäristövaikutusten arviointi yva Ohana kirjoitus! Oli mahtava tavata!

hautarzt offenbach am main frankfurter straße Oli kyllä kiva tavata!

freddy vs jason vs ash comic español Olen nyt parina päivänä lueskellut blogiasi. Kiva blogi jään seuraamaan. Ja viisaita sanoja tässä kirjoituksessa.

suomipop jyväskylä vip

exner petguard vögel erfahrung tummat silmänaluset meikki Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty jimmy connors wikipédia *

kalender 2014 österreich mit feiertagen pdf

jalkaterän turvotus kipu

vilken åldersgräns är det på instagram

solun epäorgaaniset yhdisteet

työelämän pelisäännöt selkokieli

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä